Cvekjinjata-na-majka-mi

Тоа се цвеќињата на мајка ми

„Дозволете да ви кажам“, рече тој. „Мајка ми е во болница болна од рак. Ја посетувам секој ден и ѝ носам цвеќе. Утрово кога отидов таа ми се налути што сум ги потрошил моите пари на повеќе цвеќиња. Таа бараше да направам нешто друго со тие пари. Па затоа, еве, ве молам прифатете го ова. Тоа се цвеќињата на мајка ми“.

Read more
Iskren Hristijanin

Само љубовта може христијанинот да го одржи непоколеблив

Љубовта мора да биде начело на нашето дејствување. Таа е темелно начело на Божјето владеење на небото и на земјата, а мора да стане темел и на христијанскиот карактер.

Само љубовта може христијанинот да го одржи непоколеблив. Единствено таа може да го оспособи да им се противстави на неволјите и искушенијата.

Read more