Чоколадна торта со кокос која не се пече – неодолив десерт кој вреди да се проба!

Оваа сочна и зачинета чоколадна торта од кокос е едноставна за правење и има кокос за подобрување на богатиот чоколаден вкус. СОСТОЈКИКолачиња од 100g какао20гр

Продолжете со читање

Ако златото за’рѓа, тоа не било злато. Ако љубовта заврши, тоа не било љубов. Ако пријателот замине, тој не бил пријател!

Не сè што сјае е злато. Сме го слушнале тоа, зарем не? И не станува збор само за сјајните банкноти, особено станува збор за луѓе.

Продолжете со читање

Кога човек ќе ја разбере смислата на животот, тој престанува да брза!

Кога сме млади, трчаме помеѓу дневните задачи, работата и семејството. Ние не сфаќаме колку промашивме во желбата да бидеме совршени на секој поглед. И кога

Продолжете со читање

Луѓето се како книги – некои ве лажат со корицата, други ве изненадуваат со содржината!

Изгледот на луѓето привлекува и фасцинира. Понекогаш е исто толку измамливо како сјајното покритие на една книга, што излегува дека е изненадувачки површно и бесмислено.

Продолжете со читање

Среде секоја неволја и тешкотија, потпри се на овие три Исусови зборови!

Денес е нарушено нашето општество. Имаме училишта што не се во контрола, лидерите се збунети, банкарскиот систем се распаѓа, невработеноста се шири, социјалните програми кои

Продолжете со читање