ДУХОВНА ПОРАКА: Не плашете се, Господ гледа подобро од вас!

Не плашете се од : ниту сегашноста, ниту минатото, ниту иднината, ниту луѓето, ниту светот, ниту прашањата, ниту одговорите, ниту оној што се заканува, ниту иднината за децата, ниту надредените…

Не се препотувајте кога мислите на катастрофи, болести и човечка злоба навечер… за работите од кои се плашите дека ќе се случат. Без страв, со Бога, започнете го секој нов ден! Држете ја главата горе, бидејќи и вие и светот од кој се плашите сте во Божји раце.

Бог гледа подобро отколку што можете да видите. Не плашете се дури и кога не разбирате, бидејќи не треба да разберете – само верувајте. Верувај Му со сето свое срце! Божјите патишта се неразбирливи, но единствените сигурни и правилни патишта. Затоа, верувај во Бога и ќе живееш!

Некои охрабрувачки стихови од Библијата:

  • „Не плашете се, бидејќи јас сум со вас! Не гледај срамежливо наоколу, бидејќи јас сум твојот Бог! Те зајакнувам, ти помагам. Те поддржувам со мојата силна десна рака“. (Е 41:10)
  • „Не грижи се и не прашувај: Што ќе јадеме, што ќе пиеме, што ќе облечеме? Вашиот небесен Татко знае дека сето тоа ви треба. Најнапред барајте го царството Божјо и неговата праведност, и сето тоа ќе ви се додаде“. (Мт 6:31-33)
  • „Не грижи се за ништо, туку во сè со молитва и молба, со благодарност презентирај ги своите потреби на Бога! И мирот Божји, кој го надминува секој разум, ќе ги чува вашите срца и умови во Христа Исуса.” (Фил 4:6-7)

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *