Не се потпирајте на антибиотици!Др.Бранимир Несторовиќ:Земете лук, прополис и оригано!

Ние со својот начин на живот направивме одредени болести. Како на пример такви се воспалителните болести на цревата како Кроновата болест и улцњерозниот колитис… Тие

Продолжете со читање

Циметот и жалфијата заедно се посилни од секаква хемија: Овие рецепти треба секогаш да си ги чувате

Голем број луѓе не ја сакаат зимата и поскоро би ја преспале во хибернација како мечката, затоа што со неа секогаш доаѓа и сезоната на

Продолжете со читање

9 грешки во исхраната, кои придонесуваат кон нашето дебелеење!

Дебелината е една од најзастапените здравствени состојки и сите ние сакаме да ја избегнеме. Доколку сте качиле неколку несакани килограми, желбата веднаш да ги изгубите

Продолжете со читање

Вежбањето ве прави посреќни од парите според истражувањата на Yale и Oxford!

Истражувачите од Јеил и Оксфорд велат дека вежбањето е поважно за вашето ментално здравје отколку вашиот економски статус. Научниците откриле дека додека луѓето кои редовно

Продолжете со читање