Зелката како магнет ги влече болките од телото. Само ставете зелка на болното место.

Облогите од зелка се одличен лек за отечените нозе.

Многу познат народен лек кој се пренесува од генерација на генерација. На старите им е познато дека за отечени и болни нозе, за цисти во градите за болки во рацете, нозете, грбот се користеле листови од зелка како облози и секогаш поминувале.

Многу жени имаат често проблеми со болки во градите, цисти, мастити, и постарите генерации наоѓале лек во ова благотворно растение кое е познато дека ги ублажува болките и ги “влече“ болестите.

Дури и кога имале воспоаление на белите дробови тие ставале облози од листови и зелки и ги намалувале воспаленијата, секако паралелно со користење на лекови препорачани од доктор.

Листовите од зелка се многу корисни.

Поминете ги со сукало, да омекнат и поставете ги на болното место.

Бидете здрави!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *