Поучна приказна: Како и зошто вредната мравка добила отказ?

Еднаш одамна, си била една среќна и вредна Мравка, која секој ден прва пристигнувала на работа. Била вредна. Весела. Била среќна додека работела. Пеела весели

Продолжете со читање

ПРВО ЌЕ ГИ ИЗВЕДАМ ДЕЦАТА НА ПРАВ ПАТ, А ПОТОА ЌЕ ЖИВЕАМ. НО, ЖИВОТОТ ИМАЛ ДРУГ ПЛАН…

Една стара жена за подарок добила кутија полна со крушки. Одлучила прво да ги изеде оние презреаните крушки, за да не скапат, па потоа да

Продолжете со читање

Она што сте го направиле, ќе ви се врати: Доброто секогаш го наоѓа својот пат!

Во почетокот на дваесеттиот век, еден селанец се враќал дома од нивата. Поминувајќи покрај една бара, наеднаш чул повик за помош. Селанецот потрчал по тој

Продолжете со читање

Момче прашало во аптека: Може ли да ми дадете лекови за баба ми ако го измијам подот?

Мало дете влегува во апетекатa и плачејќи прашало:“Може ли да го измијам подот бидејќи мојата баба е многу болна и има потреба од лекување?”. Аптекарката

Продолжете со читање