Како стариот мудрец го исцелил момчето: Лек за најлошото чувство на безнадежност!

“Дојдов да барам совет, ме мачи чувство на безнадежност и не сакам повеќе да живеам. Сите ми велат дека сум промашување и безнадежен случај. Ве

Продолжете со читање

Мажот, жената и лебот – без разлика дали сте или не сте во брак, ова секако треба да го прочитате!

Жената печела леб секое утро, тоа била нејзина традиција. Исекла две парчиња леб и двете ги премачкала со путер. Како и секогаш, ја одделила кората

Продолжете со читање

ПОУЧНА ПРИКАЗНА ЗА МОЛИТВАТА:Еве како таа ни помага, додека ние не сме ниту свесни за тоа!

Приказна за момчето кое упорно учело молитви, но ништо не можело да запамти, па разочарано се прашувало дали треба да престане да се моли. Еден

Продолжете со читање