5 кратки приказни со голема поука!

1 Еднаш одамна, сите селани решиле да се молат за дожд, на денот на молитвата сите селани се собрале но само едно момче носело чадор.

Тоа е ВЕРБА.


2 Кога фрлате бебе во воздухот, тоа се смее бидејќи знае дека ќе го фатите.

Тоа е ДОВЕРБА.


3 Секоја ноќ легнуаме во кревет, без некоја сигурност дека ќе станеме утрото живи, но сепак го навиваме алармот.

Тоа е НАДЕЖ


4 Гледаме страдања низ светот и распаднати бракови.. Но сепак стапуваме во брак.

Тоа е ЉУБОВ


5 Ти си благословен, но не го чувај благословот, сподели го ова со некои пријатели

👇

Тоа е ГРИЖА

Сподели го ова со некој за кој ти е грижа.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *