Успешна мисија! – Херојот Јане го прими лекот кој толку долго го чекаше

По многуте битки, чекање и неизвесност, десеттодишниот херој Јане Велковски конечно го прими долгоочекуваниот лек „Спинраза“. Малиот Јане на својот профил на Инстаграм објави фотографија на која

Read more

Вистинска солидарност: Бездомник започнува компанија, станува богат и вработува само други бездомници!

Дру Гудал не бил отсекогаш на улиците. Тој започнал во дваесеттите години кога актерската кариера, за жал, почнала да пропаѓа. Тој полека престанал да ги

Read more

Избрани се 50 најдобри фотографии од 130.000 поднесени на конкурсот за фотографија за награди АГОРА 2019 година

Беше долго деветмесечно чекање, но сликите на АГОРА конечно најавија 50 финалисти од 130.000 поднесeни од професионални до аматерски фотографи до годинашниот натпревар „AGORAawards2019“. Сепак,

Read more

Жена го претвори стеблото на едно 110-годишно дрво во магична мала библиотека за соседството!

Малата бесплатна библиотека е непрофитна организација која има за цел да ги инспирира луѓето и да помогне во градењето заедница преку охрабрување на луѓето да

Read more