Не сакаа да се откажат од своето бебе со деформирано лице – по операцијата изгледа прекрасно!

Сара Хелер и Крис Ејдам не сакаа да се откажат од своето бебе со деформирано лице, за што нивниот лекар ги советуваше за абортус.

Откако дознале дека е бремена, Сара Хелер и Крис Еидам едвај чекале да станат родители и да го видат своето бебе.

Сепак, за време на бременоста, лекарот им рекол дека фетусот има деформитети на непцето и горната усна, што ќе го отежне животот на бебето и евентуално да предизвика други здравствени проблеми. Тој ги праша дали сакаат да го задржат бебето или да направат абортус, но младиот пар не размислувал ниту една секунда. Тие го сакаа ова бебе.

Сара и Крис го прифатија фактот дека нивното дете ќе изгледа поинаку и си ветија дека ќе му пружат медицинска помош и секако безусловна родителска љубов, како што пренесува Like.

Раѓањето помина многу добро и новородените родители гордо споделија слики на нивниот бебе син на Фејсбук. Тие беа воодушевени кога гледаа дека другите луѓе реагираат позитивно на својот Броди.

Едно време, келнер во ресторан им донел чек од 1.000 долари ставени во преклопен лист хартија во која пишуваше „За вашето убаво бебе“. Тој им рече дека станува збор за подарок од еден од гостите во ресторанот.

Младите родители се одлучија тие пари да ги искористат за операција со која на Броди му е реконструирана горната усна.

Зафатот беше успешен, а оваа фотографија открива како Броди изгледал година дена по операцијата.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *