Вистинска солидарност: Бездомник започнува компанија, станува богат и вработува само други бездомници!

Дру Гудал не бил отсекогаш на улиците. Тој започнал во дваесеттите години кога актерската кариера, за жал, почнала да пропаѓа. Тој полека престанал да ги

Продолжете со читање

Избрани се 50 најдобри фотографии од 130.000 поднесени на конкурсот за фотографија за награди АГОРА 2019 година

Беше долго деветмесечно чекање, но сликите на АГОРА конечно најавија 50 финалисти од 130.000 поднесeни од професионални до аматерски фотографи до годинашниот натпревар „AGORAawards2019“. Сепак,

Продолжете со читање

Жена го претвори стеблото на едно 110-годишно дрво во магична мала библиотека за соседството!

Малата бесплатна библиотека е непрофитна организација која има за цел да ги инспирира луѓето и да помогне во градењето заедница преку охрабрување на луѓето да

Продолжете со читање

Сода бикарбона во градината: Цветовите се бујни, полжавите бегаат, почвата се чисти

Веројатно во куќата имате неколку вреќи со сода бикарбона, кои зафаќаат простор и сте заборавиле. Ова бело богатство не треба да стои недопрено, вели Стил.

Продолжете со читање

Не купувајте лимони повеќе. Еве како да израснете бескраен извор на лимони дома!

Лимоните се меѓу најздравите плодови на Земјата, и покрај нивниот свеж и вкусен вкус и сок, тие го подобруваат нашето здравје на различни начини. Лимоните

Продолжете со читање

Близначки со Редок Малиген Рак Чудесно се Исцелени По Неуморната Молитва на Родителите

На 4 јули, близначките , Изабела и Медлин, ги изненадија своите родители кога дојдоа на  свет. Тие се родиле здрави, но за време на рутински

Продолжете со читање