Жена го претвори стеблото на едно 110-годишно дрво во магична мала библиотека за соседството!

Малата бесплатна библиотека е непрофитна организација која има за цел да ги инспирира луѓето и да помогне во градењето заедница преку охрабрување на луѓето да инсталираат размена на книги во нивните населби. Од 2009 година, организацијата помогна да се инсталираат над 75.000 библиотеки во 88 земји и да разменуваат милиони книги на годишно ниво, ширејќи ја љубовта кон книгите насекаде. Неодамна, инспириран од овој проект, една библиотекарка од Ајдахо реши да создаде своја уникатна мала библиотека.

Креиран е од Шарели Армитаж Хауард, уметник, библиотекар и поранешна библиотекарка одАјдахо. Нејзиното семејство неодамна мораше да исече едно 110-годишно дрво кое стоеше во нивниот двор и одлучи да не му дозволи на трупот да остане во отпад со инсталирање на мала библиотека во неа. Тие го издлабијаодвнатре и го украсија со мал зашилен покрив за да му дадат пријатен, магиченизглед. Проверете го во галеријата подолу!Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *