Пеачот Jon Bon Jovi отвори ресторани каде сиромашните можат бесплатно да јадат!

Американскиот пејач на рок групата Бон Џови делува во заедницата помагајќи им на оние на кои им е потребна помош најмногу.

Со љубовта на своето срце и душа, тој ја отвори фондацијата Jonон Џон Бон Џоуви Соул, која има за цел да го „сруши циклусот на сиромаштија, глад и бездомништво“. Еден од проектите на оваа организација е отворање на JBJ Soul Kitchen, каде сиромашните можат да јадат бесплатно.

Во 2011 година беше отворен првиот ресторан во New Jersey. Шест години подоцна, друг се отвори.

Jon Bon Jovi otvorio restorane 1

На менито нема цени и сите се добредојдени. Луѓето можат да донираат пари (ако сакаат) за да помогнат во исхраната на сиромашните. Постојат волонтери кои работат во ресторанот.

Овие ресторани досега опслужиле околу 100 000 оброци. Оние на кои им е најпотребно најтопол оброк.

Jon Bon Jovi otvorio restorane 2

„Сите се добредојдени на нашата маса. Ние нудиме природни состојки и почит, велат од ресторанот.

Менито нуди навистина примамливи оброци со локално израснати состојки.

Џон Бон Џови не е само ѕвезда на сцената, но со своето златно срце се обидува да им помогне на оние на кои им е најпотребно. Тој така ја шири Божјата љубов и добрина. Тоа е навистина инспирација.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *