Повреден лебед му дава неверојатна прегратка на човекот што го спаси!

Сликата што покажува лебед како гушка маж стана вирална и лесно е да се разбере зошто. Очигледно, човекот му помогнал на лебедот да го врати своето здравје откако претрпел повреда, па прегратката е веројатно само начин на кој му се заблагодарува лебедот.

Повредениот лебед кој бил медицински згрижен за да оздрави се враќа во својот дом во Англија. И покрај репутацијата дека е „лош“ или „агресивен“, овој лебед се чини дека знаел дека е згрижен.

Injured Swan Gives An Unforgettable Hug To The Man Who Saved Him

„Го повлеков во градите и некако се чувствуваше пријатно или безбедно“, рече Ричард Виз. „Можев да го почувствувам срцето како чука и само го опушти вратот и го завитка околу мојот.“ Фото кредит: Фејсбук / Роден е да се истражува

Injured Swan Gives An Unforgettable Hug To The Man Who Saved Him

„Навистина е страшно чувство кога ја чувствувате таа врска и меѓусебна доверба со ова невербално комуницирање на животно …“ „… кога животното ќе сфати дека немате намера да му наштетите ништо“.

Injured Swan Gives An Unforgettable Hug To The Man Who Saved Him

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *