Тинејџер бездомник прогласен за „најдобар ученик“ на својата генерација

Тинејџерот 12 години живее како бездомник со својот татко, а поради одличните оценки е прогласен за „најдобар ученик“ на својата генерација.

Некои го сакаат средното училиште, додека други го мразат. Но, без разлика на ставовите, јасно е колку е важно средното образование за образование и напредување во животот.

Гимназијата е всушност годините во кои младите учат многу важни работи. А во исто време, времето е тоа што покажува дека трудот се исплати. Така, средното училиште може да ги научи младите многу за вредноста на успехот.

Се разбира, не е среќа само да се постигне нешто многу големо во животот, туку секогаш е добро да се трудите и да дадете се од себе на училиште.

Еден од најголемите успеси што еден ученик може да ги постигне во средно училиште е да стане најдобар ученик на својата генерација.

Ова секако бара одличен успех по сите предмети како и учество на различни натпревари.

Многумина од нас не успеаја да го сторат тоа од различни причини – понекогаш не ни беше желба да учиме, можеби немавме време, можеби имавме други приоритети или ни пречеа проблеми и грижи надвор од нашата контрола.

Но, човек кој сака да биде најдобар во генерацијата не смее да земе ниту еден слободен ден од учењето и мора да ги одржува оценките совршени.

Можеби сте мислеле дека оваа титула може да се додели само на деца кои живеат во стабилни семејства.

Тој живее како бездомник со својот татко веќе 12 години
Тој немал привилегија да живее во стабилен дом и е бездомник во последните 12 години заедно со неговиот татко.

Во текот на целото средно образование, Грифин немал обезбедување на домот, ниту пак секогаш го имал истиот покрив над главата.

Ова е причината зошто тој е толку голема инспирација за многумина. И покрај се, тој беше решен да го заврши средното училиште со почести.

На денот на доделувањето на сертификатот тој беше таму со сите други студенти. Но, тој беше прогласен и за најдобар ученик во својата генерација.

На прашањето какво е чувството да завршиш средно училиште, тој рече:

„Само сакам да покажам дека секој може да го направи тоа, без разлика на околностите. Никогаш повеќе не сакам да го живеам тој живот. Правам се што можам затоа што не сакам да живеам така“.

Приказната на Грифин е потсетник дека никогаш не треба да судиме некоја личност поради нивните околности. Никогаш не знаеш како таа стигна таму.

Дури и ако ги знаете околностите, обидете се да помогнете колку што можете.

Мајката на Грифин ненадејно починала од рак, а неговиот татко не можел да си дозволи куќа.

Грифин се сети дека лежел во кревет една вечер, бил ужасно гладен, знаел дека нема да може да јаде ништо, а утре има училиште. Неговата ситуација беше ужасна, а учителите, чудно, не знаеја ништо за тоа.

И покрај битките со кои се соочија, Грифин, неговиот брат и неговиот татко на крајот излегоа како победници. На Грифин му претстои светла иднина, а неговиот татко мора да биде многу горд.

Погледнете повеќе за патувањето на Грифин во приложеното видео.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *