Оние што сакаат осаменост се оние кои скапо платиле за нечие друштво!

Понекогаш осаменоста е свесен избор на многу луѓе кои биле одбиени од некој близок кој емоционално се исцедил од друга љубовна врска. Фрустрациите и болката

Продолжете со читање
Photo: © leszekglasner/123RF

Истражувачите откриваат дека децата кои добиваат повеќе прегратки имаат поразвиен мозок!

Нема ништо како топлината и безбедноста на некој близок да ве обвива во рацете. Едноставниот чин на давање и примање оригинални прегратки може целосно да

Продолжете со читање

Науката објаснува зошто благодарните луѓе живеат подолго!

Научните истражувања околу благодарноста и здравјето доведоа до мноштво ветувачки откритија. Меѓу многуте значајни наоди во рамките на оваа област на студии, UC Davis Health 

Продолжете со читање

Ако златото за’рѓа, тоа не било злато. Ако љубовта заврши, тоа не било љубов. Ако пријателот замине, тој не бил пријател!

Не сè што сјае е злато. Сме го слушнале тоа, зарем не? И не станува збор само за сјајните банкноти, особено станува збор за луѓе.

Продолжете со читање

Кога човек ќе ја разбере смислата на животот, тој престанува да брза!

Кога сме млади, трчаме помеѓу дневните задачи, работата и семејството. Ние не сфаќаме колку промашивме во желбата да бидеме совршени на секој поглед. И кога

Продолжете со читање

Луѓето се како книги – некои ве лажат со корицата, други ве изненадуваат со содржината!

Изгледот на луѓето привлекува и фасцинира. Понекогаш е исто толку измамливо како сјајното покритие на една книга, што излегува дека е изненадувачки површно и бесмислено.

Продолжете со читање