Оние што сакаат осаменост се оние кои скапо платиле за нечие друштво!

Понекогаш осаменоста е свесен избор на многу луѓе кои биле одбиени од некој близок кој емоционално се исцедил од друга љубовна врска.

Фрустрациите и болката од уште еден неуспех во љубовниот живот создадоа емотивен вакуум што е многу тешко да се пополни.

Треба да разјасниме дека зборуваме за луѓе кои свесно одбрале да живеат сами, а не дека тие се нужно осамени. Постојат луѓе во врска кои се чувствуваат многу пати осамено од нив. И тоа е затоа што осаменоста е чувство, а не нужно изолиран соживот.

Осаменоста може да биде најдобро друштво кога сте платиле премногу за нечие присуство во вашиот живот. Оваа врска остави толку длабоки лузни што времето никогаш не било во можност да ги избрише. Недовербата и сомнежот спречуваат градење нови, хармонични врски и љубовта станува симбол на болка, непроспиени ноќи и недостаток на желба да се живее.

Прегратката на осаменост може да биде многу позагрижувачка и нежна отколку прифаќањето на грешните луѓе. Среќата е далеку од можна само ако некој ти ја даде. Или сте задоволни по природа, или никогаш нема да бидете среќни во секоја врска.

Уживањето во вашата осаменост не значи откачување од светот. Може да имате прекрасни пријатели и интересен социјален живот без да имате некој близок.

Вашите социјални и професионални достигнувања се далеку од безначајни од тоа што немате љубовна врска. Секогаш можете да го надоместите ова со добри пријатели и најблиски.

Осаменоста не значи социјална изолација и излезот не е нужно преку други луѓе. Понекогаш мора да погледнете внатре во себе и да откриете што ве прави среќни.

Најважно е да запомнете дека кога сте со Бог никогаш не сте сами….

Бог е најголемиот ваш пријател и ќе ви помогне да ги надминете сите препреки во животот…

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *