Најтешкиот товар што го носиме е мислите во главата!

Ние сме свесни за мал дел од размислувањето што продолжува во нашата свест и можеме да контролираме само мал дел од нашите свесни мисли.

Повеќето од нашите ментални напори продолжуваат несвесно. Затоа немаме контрола над нашиот потсвесен ментален живот.

Нашите мисли стануваат најтешкиот товар што нè исцрпува и ни ја одзема целата сила. Кога нашите мисли се негативни, тие можат да ја уништат нашата психа и нашите животи воопшто.

Сега замислете дека можете да го исчистите вашиот ум за вашите лоши мисли. Повеќе не се дружите со вашите болни спомени, повеќе не судите луѓе засновани на вашето горчливо искуство. Вие прифаќате сè ново со ентузијазам, а не со негативни очекувања. Зарем не ти е полесно? Не се чувствувате подобро?

Кога нашите мисли стануваат неподнослив товар, тие ќе ни ја одземат целата енергија. Можеме да се ослободиме од сите други оптоварувања, но ако не се ослободиме од мислите што нè спречуваат, нема да најдеме мир.

Обидете се да се ослободите од непотребните, опсесивни и депресивни мисли со вежби за размислување. Фокусирајте се на мислата и потоа престанете да размислувате. Секој пат кога ќе се вратите на тоа, кажете си на себе: „Застани!“ Може да го кажете и гласно, затоа што слушањето на вашиот сопствен глас има посилно влијание.

Кога ќе се ослободите од опсесивни мисли, ќе го погледнете светот со различни очи. Вие нема да поврзете сè со вашите болни спомени или очекувања, само ќе уживате. Ова не може да ви донесе друго задоволство.

Да се ​​биде отворен ум, со отворен ум и смиреност е вашата најтешка задача. Ова бара најголем напор, најсилна волја и желба да помогнеме. Резултатот ќе биде среќен живот во кој нема да се будите секое утро со неподнослива тежина на вашите мисли. Вие заслужувате да си го дадете овој подарок.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *