Не судете предвреме, зошто само Бог ќе ни суди!

Еден доктор влегол во болницата набрзина откако бил повикан на итна операција.Тој се пријавил,се пресоблекол и влегол директно во одделот за операции.Тој го сретнал таткотот на детето како поминува во ходникот чекајќи доктор.Кога го здогледа,тaткото извикал:
“Зошто ти требаше толку време за да дојдеш?Зар не знаеш дека животот на син ми е во опасност? Зар немаш чувство на одговорност?“
Докторот се насмеа и одговори:
“Извинете,не бев во болницата и дојдов веднаш штом го примив повикот…А сега,ве молам смирете се за да можам да ја работам мојата работа“
“Да се смирам? Што доколку твојот син беше во салата сега,дали би сте се смириле? Доколку синот ви умираше сега што би направиле?“ -рече таткото гневно.
Докторот повторно се насмевнал и одговорил:“Јас би рекол како Јов што рекол во Библијата“ Од земја дојдовме и во земја се враќаме,нека е благословено името на Господ.“Докторите не можат да го продолжат животот.Одете и молете се за вашиот син,а ние ќе направиме се најдобро според милоста Божја“
“Да даваме совети кога не сме засегнати е многу лесно.“ промрморе таткото.

Операцијата траеше неколку часови по која докторот излезе надвор задоволен.


“Фала му на Бог,вашиот син е спасен!“
И без да го дочека одговорот на таткото тој продолжи да оди .
“Ако имате некое прашање,прашајте ја сестрата!!“
“Зошто тој е толку арогантен? Не можеше ли да почека некоја минута за да го прашам за состојбата на син ми?“ Коментираше таткото гледајќи ја сестрата откако замина докторот.
Сестрата одговори, низ солзи во очите: “Неговиот син почина вчера во сообраќајна несреќа, тој беше на погреб кога го повикавме за операцијата на син ви.И сега откако го спаси животот на вашиот син, тој замина да го доврши погребот на неговиот син.“

Поука: Никогаш не ги судите другите бидејќи не го знаете нивниот живот и низ што поминуваат тие…

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *