Сестричка го теши болното братче од леукемија!

во Август 2018, на Бекет Бург му беше дијагностицирана акутна лимфобластична леукемија, тип на рак на крвта која почнува во младите бели крвни зрнца во коскената срж. Тој беше само две години која ја доби оваа тешка дијагноза.

Оттогаш,тој се бори со тешки периоди поминати во болница, хемотерапија, како и трансфузии на крвта. И покрај се,љубовта и поддршката од неговата постара сестра Обри која му ја покажува, навистина му е на благослов.

leukaemia cancer photograph brother

Наспроти тоа што е само 14 месеци постара, младата Обри се докажа како зрела и грижлива сестра. Според мајката Кејтлин, 28г, Обри разви ‘неверојатна врска’ со нејзиното братче, која таа го опишува како нејзин ‘најдобар пријател’.

Кејтлин опишува како таа, Обри, попрво би останала дома и би го чувала, отколку да оди надвор и да се игра со другарчињата..

Во Јануари, Кејтлин објави фотографија како Бекет се навалува на тоалетот и му е лошо, а Обри се грижи и му дава поддршка.

По тоаа, Обри оди во тоалетот и се мие раце и бара од родителите да го исчисти тоалетот.

leukaemia cancer photograph brother

Кејтлин се одлучи да ја сподели фотографијата за да ја илустрира важноста на силните семејни врски за време на тешките времиња.

Сестрата постојата се грижи да се што нејзиниот брат допира биде чисто. Многу често и чисти за таа цел.

leukaemia cancer photograph brother

Кејтлин додава:

Кога ги гледам така заедно, ме прави среќна нои тажна истовремено. Тие имаат неверојатна врска. Тие се многу блиски, таа секогаш се грижи за него.

Дете на четири или пет години треба да биде надвор да си игра со децата. Таа многу сака гимнастика но не може да оди поради финансиските проблеми поради оваа ситуација.

Тие с е блиски и си играат заедно, тој игра со кукли со неа, таа игра суперхерои со него.

По поминат еден месец и повеќе во болница, Бекет си дојде дома точно за петтиот роденден на Обри.

leukaemia cancer photograph brother

Кејтлин вели:

Таа гледаше премногу лекари како буцкаат со игли и многу лекови му ставаат, додека тој лежи таму беспомошно.

Таа не беше сигурна што се случува, но знаеше дека нешто не е во ред со нејзиното братче, најдобар пријател.

И објаснивме дека тој е многу болен, и тогаш добивме социјален работник на помош.

На сите нејзини прашања ние и одговоривме, дури и Бекет знае дека има рак и со што с е бори.

С епроценува дека Бекет ќе прима хемотерапија уште две години, но тука е неговата грижлива сестра Обри да му помага, д аго сака и да го теши.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *