Господ никогаш нема да те заборави тебе!

Бог секогаш се грижи за неговите деца во нивните тешкотии. Нема потреба да правиме свој план з аспасување и да ги наместиме сите работи за Него. Нем апотреба да Му кажуваме како да ги поправи работите и да се надеваме дека ќе не слушне…Само треба да извикаме кон Него и да имаме потполна доверба во Неговата помош. Може да чекаме подолго, но Бог знае кога е времето. Не можеме да направиме ништо да ги побрзаме работите.

Тој слуша, Тој знае, и колку и да изгледа долго, Тој нема да заборави. Тој не го остава Својот народ.

Како што Тој вели во Исаија 49:15, “Може ли мајка да ги заборави своите доенчиња и да не им с есожали на децата што ги родила? Ако таа и заборави, Јас нема да ве заборавам!”

 “Господ вели, ‘Јас ќе ги спасам оние што ме љубатќе ги заштитам оние што веруваат во Моето имe.’”  (Псалм 91:14)

Дали ви треба спас? Му кажавте ли? Тогаш чекајте мирно. Тој веќе делува!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *