5 познати цитати со моќна порака!

Животот не е да ја пронајдеш вистинската личност, туку да создадеш вистинска врска. Не е во толку колку се грижиме на почетокот, туку колку се грижиме до крајот.
➖➖➖➖➖➖
Некои луѓе секогаш фрлаат камења на вашата патека. Од вас зависи дали од нив ќе направите Ѕид или Мост? – Запомнете дека вие сте архитекот на вашиот живот.
➖➖➖➖➖➖
Барајте добро срце, а не убаво лице. бидејќи убавите работи не се секогаш добри, но добрите работи секогаш се убави.
➖➖➖➖➖➖
Не е најважно да држите добри карти во вашиот живот, но важно е колку добро играте со картите што ги држите.
➖➖➖➖➖➖
Имајте силна вера и успешен живот. Една од најголемите разлики помеѓу Бог и човекот е: Бог дава и простува, додека човекот зема и заборава.Бидете благодарни во животот.
➖➖➖➖➖➖
Ако мислите дека вашиот аларм на часовникот ве разбуди утрово, пробајте да го ставите покрај мртво тело и ќе сфатите дека Божјата мислот ве разбуди. Не го заборавајте ова.
➖➖➖➖➖➖


One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *