10 ПОЗИТИВНИ ЦИТАТИ ЗА ДА БИДЕТЕ СРЕЌНИ (КОГА НЕ СТЕ)✔

Студиите покажаа дека позитивните мисли се поврзани со позитивни исходи. Тие можат да го зголемат вашето расположение, да ја подобрат вашата когнитивна функција, па дури и да ги зголемат вашите шанси за успех на работа и училиште . Овие цитати за позитивноста можат да бидат инстант засилувачи на расположението!

Се разбира, среќното размислување е полесно да се каже отколку направи. Неколку дена, можеби ќе ви треба малку притисок за да ви помогнеме да постигнете поздрав начин на размислување. Овие цитати за позитивност можат да ви помогнат.

Дали сте подготвени да ги промените вашите гледишта за животот? Еве неколку мотивирачки, длабоки цитати за да се биде среќен!

1.“ЛУЃЕТО СЕ СРЕЌНИ ТОЛКУ КОЛКУ ШТО ЌЕ ГИ НАСОЧАТ НИВНИТЕ УМОВИ ДА БИДАТ“-АБРАХАМ ЛИНКОЛН

2.“СТРЕЛАТА МОЖЕ ДА СЕ ФРЛИ САМО АКО СЕ ПОВЛЕЧЕ НАНАЗАД, ПА КОГА ЖИВОТОТ ВЕ ВЛЕЧЕ НАЗАД СО ПРОБЛЕМИ И ТЕШКОТИИ, ТОА ЗНАЧИ ДЕКА ЌЕ ВЕ ЛАНСИРА КОН НЕШТО ПОГОЛЕМО“ – ПАИЛО КУЕЉО

3.“ПРЕЗЕМЕТЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА ВАШАТА СРЕЌА, НЕ ЈА СТАВАЈТЕ ВО НЕЧИИ РАЦЕ“-РОЈ Т.БЕНЕТТ

4.“ЛИЧНОСТА КОЈА НИКОГАШ НЕ ЗГРЕШИЛА, НЕ ПРОБАЛА НИШТО НОВО“ – АЛБЕРТ АЈНШТАЈН

5.“ИАКО СВЕТОТ Е ПОЛН СО СТРАДАЊЕ, ИСТОТАКА Е ПОЛН И СО НАДМИНУВАЊЕ НА ИСТОТО“-ХЕЛЕН КЕЛЕР

6.“ВЕЛАТ ДЕКА ПОТРЕБНИ СЕ ТРИ РАБОТИ ЗА СРЕЌА:НЕКОЈ ДА САКАШ, НЕШТО ДА ПРАВИШ И НА НЕШТО ДА СЕ НАДЕВАШ“ – ТОМ БОДЕТТ

7.“СРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ ПЛАНИРААТ АКЦИЈА, ТИЕ НЕ ПЛАНИРААТ РЕЗУЛТАТИ“-ДЕНИС ХОУЛИ

8.“АКО НЕ СТЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ТОА ШТО ВЕЌЕ ГО ИМАТЕ, ЗОШТО МИСЛИТЕ ДЕКА ЌЕ БИДЕТЕ СРЕЌНИ СО ПОВЕЌЕ?“ РОЈ Т.БЕНЕТТ

9.“СЕКОГАШ ИЗГЛЕДА НЕВОЗМОЖНО ДОДЕКА НЕ СЕ НАПРАВИ“ -НЕЛСОН МАНДЕЛА

10.“НАЈДОБАР НАЧИН ДА СЕ РАСПОЛОЖИШ Е ДА РАСПОЛОЖИШ НЕКОЈ ДРУГ“-МАРК ТВЕН

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *