НАХРАНИЛ СИРАЧИЊА ВО РЕСТОРАН, КОГА ЈА ДОБИЛ СМЕТКАТА ОСТАНАЛ БЕЗ ТЕКСТ!

Трогателна приказна за едно изгладнето момче која еден човек ја подели на Фејсбук, многумина остави во солзи.

Имено Акхилеш Кумар, седел во ресторан и ручал. Додека го јадел своето скапо јадење погледнал едно слабо и изгладнето момче како стои на улица.

Акхилеш го поканил момчето да дојде во ресторанот. По неколку минути, момчето влегло во ресторанот со сестричката која ја држел за рака.

Тој ги прашал што би сакале да јадат, и тие покажале кон неговата чинија дека би го јаделе истото што и тој. Кога завршиле со јадењето, Кумар го викнал келнерот со намера да плати.

Но, кога Кумар ја добил сметката, останал без текст читајќи што пишува на сметката. Како износ кој требало да го плати стоела голема нула.

“Не постои каса што би наплатила волкава хуманост. Ви посакуваме се најдобро.“

Овој трогателен гест покажува дека се уште постојат хумани луѓе на овој свет.

2 коментари

  1. На денешницава ретки се тие што хуманоста ја имаат во срцата и никогаш не жалаат за она штого прават за оние кои се беспомошни2

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *