Бирај луѓе што те бираат тебе!


Никогаш не треба да се согласите за ништо помалку отколку што заслужувате

Не мора да убедите некого да ве сака. Здравите и оригинални врски не треба да бидат премногу тешки за создавање.

Сепак, ние поминуваме огромен дел од нашите животи решавајќи се за просечни – дури и често токсични – врски.

Зошто?

Дали ни е страв од осмаеност? Дали е тоа производ на длабоки емотивни товари од нашето детство? Или, ова е само како мислите дека љубовта треба да биде?

Без оглед на вашата причина, треба да знаете дека не е валиден изговор да продолжите да му давате срце на некој што не го заслужува тоа.

Можете да изберете да ја дадете вашата љубов на некој што целосно ви ја возвраќа.

Неверојатни работи можат да се случат кога конечно сфаќате дека заслужувате подобро.

Кога знаете колку вредите, не толерирате малтретирање и лош третман.

Пред да можете да привлечете добри луѓе во вашиот живот, прво треба да верувате дека заслужувате да бидете третирани љубезно и со почит.

Кога знаете што нудите , не толерирате лошо однесување. Вие не создавате изговори за некој што ве третира погрешно. И, не дозволувате да дојде до точката врската да станува токсична.

Како што вели Мерилин Монро:

„Ако не ме сакате во најлошото, тогаш не ме заслужувате ни во најдоброто“.

Но, треба да знаете дека вистинската, оригинална, здрава љубов е љубезна, нежна и поддржувачка.

Вие заслужувате некој што ќе се бори против вашите демони со вас, а не да ги создавате.

Вие заслужувате некој кој е подготвен да изгради живот со вас, без оглед колку и да станува тешко.

И апсолутно заслужувате некој што секогаш ќе ве избере.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *