Силните жени се обликувани од неволјите што ги издржуваат!

Животот, како што сите знаеме, на моменти може да биде болно тежок. Многу жени едноставно не можат да ги издржат сите тешкотии. Сепак, некои се создадени од предизвиците и нашле начин да се справат со нештата. Силните жени никогаш не дозволуваат тешкотиите да ги дефинираат и да ги урнат.

Силните жени учат од своите грешки и ги гледаат како предизвици што на крајот ќе ги направат посилни и помудри. Тие се пример за следење и инспирација што ја бараме. Силата што ја зрачат овие жени е жив доказ дека она што не те убива те прави посилен.

Тие веруваат во себе и ја користат болката како штит. За разлика од останатите, силните жени ги прават нештата поинаку во животот. Тие се создадени од бурите што ги преживуваат и имаат неверојатни црти што ги дефинираат. Еве некои од оние карактеристики што можеме да им се восхитуваме:

Тие не се плашат од емоции

Многумина од нас се плашат од емоциите и ја покажуваат ранливата страна. Сепак, не се силни жени – сепак, тие се луѓе и не се плашат да го покажат тоа. Овие жени не се плашат од емоции – секогаш кога ќе бидат погодени од неволји, тие паѓаат на земја, ја бришат прашината и продолжуваат понатаму.

Тие веруваат во себе и во Бога

Силните жени знаат кои се и знаат што сакаат од животот. Веруваат во Божјото водство и го следат на секој чекор. Така знаат дека се на вистинскиот пат.

Тие бараат почит, а не внимание

Силна жена не е заинтересирана за центарот на вниманието. Таа не сака внимание, но сигурно бара почит. Никогаш нема да ги видите овие жени да молат за нешто – тие се заинтересирани само за почит. Никогаш нема да го побараат тоа, се разбира. Но, не им давајте почит што веруваат дека заслужуваат и тие ќе се оддалечат од вас.

Тие секогаш ја кажуваат вистината

Колку и да е тешко да се чуе премногу, силните жени секогаш ќе ја кажуваат вистината. Нивните срца се секогаш на вистинското место и искреноста е политика со која живеат. Ако вистината повреди нечии чувства, тие се во ред со тоа. Тие попрво би ја кажале отколку да шират лаги.

346/5000Тие носат болка како оклоп

Додека сите живееме во страв од болката, силните жени ја користат како оклоп. Овие жени се преживувачи и никогаш нема да попуштат на стравот. Тие се храбри воини кои се соочуваат со стравот и го уживаат предизвикот. Неуспесите им се отскочни даски и тоа е токму она што ги прави толку различни од остатокот од толпата.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *