КОКО ШАНЕЛ: Едноставноста е клучот за вистинската елеганција.

Независна, поинаква и бунтовна за нејзиното време, Коко Шанел е една од најинспиративните жени на сите времиња и вечниот симбол на класа и стил.

Легенда во светот на модата, таа ги промени животите на милиони жени со внесување на панталоните во гардероба и носењето на црн фустан. Но, таа исто така влијаеше на нивните животи со нејзиниот извонреден и поинаков начин на размислување за светот, убавината и успехот.

Да  погледнеме некои од најинспиративните и незаборавни мисли на Коко Шанел.

1. Ако сте родени без крилја, не ги спречувајте да растат.

2. Не трошете време да удирате во ѕид, надевајќи се дека ќе стане врата.

3. За да бидете неопходни, мора секогаш да бидете поинакви.

4. Вистинската среќа не е скапа. Ако треба да платите за тоа премногу скапо, тоа е неточно.

5. Никогаш не постои втора шанса да се остави прв впечаток.

6. Има луѓе кои имаат пари, има и богати луѓе.

7. Ако сакате да го имате она што никогаш не сте го имале, ќе треба да го направите она што никогаш не сте го направиле.

8. Убави се очите на оној кој нежно гледа во тебе.

9. Не ми е гајле што мислите за мене. Воопшто не мислам на вас.

10. Најдобрите работи во животот се бесплатни. Вторите најдобри нешта се страшно скапи.

11. Колку немир исчезнува кога некој одлучува да биде нешто, а не некој.

12. Поштедете се за себе. Штедете ги ушите, очите, поштедете ги своите мисли.

13. Речиси сите наши емоционални, социјални и морални проблеми произлегуваат од фактот дека не знаеме како да се откажеме од нешто.

14. Има време за работа и време за љубов. Нема друго време.

15. Нема ништо полошо од осаменоста. Осаменоста може да му помогне на човекот да се реализира, но ја уништува жената.

16. Секоја супериорност обично води до изолација.

17. Сјајот мора да биде удобен, во спротивно тоа не е луксуз.

18. Никој не е млад по четириесеттите години, но можеме да бидеме неодоливи на која било возраст.

19. Вистинското великодушност е кога се простува простувањето.

20. Сè е во наши раце, па не смееме да ги пуштиме.

21. За да изгледате одлично, не мора да бидете млади и убави.

22. Убавината започнува од срцето и од душата. Другите козметички производи не помагаат.

23. Едноставноста е клучот за вистинската елеганција.

24. Може да восхитувате на 20 години, да освојувате на 40 години и да останете недостапни до крајот на вашите денови.

25. Ако жената те освоила со нејзината убавина, но не се сеќаваш како била облечена – таа била облечена совршено.

26. Ако некој има лошо мислење за сите жени, тогаш тој е повреден од една.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *