Куркумата и нејзиниот чудесен ефект врз здравјето!

МОКНОТО ДЕЈСТВО НА КУРКУМАТА Докажано е дека куркума има највисока противпожарна активност во растечкиот свет. Куркумин ја инхибира (активира) дејството на ензимот COX-2 (циклооигенеза) кој

Продолжете со читање

10 здравствени придобивки од употреба на калинката!

Калинката се вбројува во најздравите овошја на земјата. Таа содржи мноштво корисни растителни супстанци кои не се содржат во значајни количини во останатите растенија. Многу

Продолжете со читање