Кога ви е многу тешко, запомнете една работа – ако се откажете, нема да биде полесно!

„Секој победник губи, но не победува секој губитник“.

Кога ви е многу тешко, запомнете дека животот сака да ве научи на нешто. Ние ги учиме највредните лекции по цена на болка. Ако се предадете, нема да биде полесно. Туку, ако продолжите, можеби ќе завршите со победа.

Погледнете го тоа на овој начин – поминавте повеќе отколку што останува. Ова значи дека е полесно да се продолжи отколку да се погледне назад. Каде и да сте, не можете да го вратите времето. Времето е единствениот ресурс што можете да го потрошите, но никогаш не се надополнува.

Кога се откажувате, го девалвирате вашето време. Како да велите дека вашите напори биле залудни. Ниту можете да го вратите назад, ниту имате шанса да успеете. А ако истраете, можете само да успеете.

Секој знае дека во одреден момент сакате да се откажете. Пробавте сè и ништо не работи. Се чувствувате исцрпени и демотивирани. И понекогаш тоа многу ве одделува од успехот. Но, тоа „малку“ може да значи многу ако се откажеш.

Дури и ако треба да изгубите краткорочна цел, не фокусирајте се на тоа, туку на нејзиното влијание врз вашите долгорочни цели. Што и да правите, не дозволувајте вашето време да се потроши. Ако не го цените доволно за да ја искористите во ваша корист, некој друг ќе го искористи.

Секој сака да победи без да загуби, но во пракса тоа е невозможно. Секој победник знае колку пати не успеал. Важно е да направите грешки за да научите важни лекции и да ги реализирате вашите недостатоци и слабости.

Затоа, не ги преземајте грешките како крај и тешкотиите како знак да се откажете. Бидете борбени и силни. Продолжете понатаму.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *