Џулија Робертс:„Светот е опседнат со надворешниот изглед а тоа е последното нешто што треба да го гледаме кај човекот“

Знам дека имам брчки, но сакам да бидат видени. Тоа сум вистинската јас. Сакам да ме прифатите таква каква што сум.

… Бара од сите жени да заземат активна позиција и да престанат да внимаваат само на надворешната убавина, на штета на самите себе и на нивната природа. Еве ги нејзините зборови: Совршенството е болест на многу нации. Ние ги покриваме нашите лица со тони шминка. Ние редовно го користиме ботоксот и гладуваме за „идеална големина“.

Ние се обидуваме да го поправиме она што апсолутно не треба да се поправи. И, она за што треба да се грижиме првенствено останува без наше внимание. Дали знаете што е тоа? Тоа е нашата душа. Душа на која е потребна внимателна грижа и грижа. Време е да се грижиме за неа.

Да бидам искрена,ако може да очекуваш дека некој те сака, ако не се сакаш себеси? Ако го покриете надворешноста, дали можете да кажете дека сте задоволни од самите себе? Бр Сакам да разберете јасно: не е важно како изгледате надвор, ако сте апсолутно празни внатре.

Денес сакам да им кажам на сите: повеќе нема да користам шминка. Не сакам да се надополнувам затоа што сум уморна од носење туѓо лице. Време е да ги фрлите маските. Знам дека имам брчки, но сакам да бидат видени. Тоа сум вистинската јас…


Денес, светот е опседнат со надворешниот изглед. Вие дури и не можете да замислите колку е профитот на компаниите кои размислуваат за вашиот ум дека треба да инвестирате во него, да ги одложите неизбежните знаци на стареење и да прибегнете кон нездрава и неприродна употреба на производи против стареење.

Принципите на убавината на 21 век јасно можат да се дефинираат како ненормални. Тоа е убавина на стероиди, која, како вирус, се шири низ целиот свет. Тоа е страшно! Сфаќате ли дека вештачката естетика владее со светот, држејќи нè затворени во затворот на вашите илузии за надворешноста?

Наместо да живееме и да ја следиме нашата природа, ние сме принудени да ги следиме оние канони на убавина што ни се наметнуваат. Но, знаете што? Уморна сум од тоа.И јас си велам: застани. Ги повикувам сите да престанете и да запомните кои сте навистина, што навистина сакате. Запомнете кои сте.

извор:infpult.info

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *