Маж и жена кои биле во брак 75 години умреле прегрнати!

Денес луѓето не веруваат многу дека вистинската љубов постои. Повеќето не веруваат бидејќи некои врски од минатото им донела болка, но оваа приказна може е најдобриот начин повторно да верувате во вистинската љубов.

Уште од самиот почеток, Alexander и Jeanette знаеле дека ќе го поминат целиот живот заедно. Тие станале најдобри пријатели кога биле само 8 години.

Тие биле заедноr 75 години а се земале во 1940г. Од тој ден, тие се нараздвојни се до својата смрт.

Подоцна нешто му се случило на Alexander што било предизвик за нивната љубов, Alexander го скршил својот колк. Само неколку дена по лошата вест за  здравјето на Alexander,  здравјето на Jeanette исто така се влошило. И обајцата биле многу болни, па болницата им обезбедила со заеднички кревет.

“Почекај ме, набрзо ќе ти се придружам и јас.” рекла Jeanette откако Alexander починал. И само за неколку часа, Jeanette му се придружила на најзиниот сопруг додека не завршил денот.

Медицинските сестри биле многу трогнати откако ги виделе обајцата лежејќи во прегратки. Тие им докажаа на сите дека љубовта постои вечно.

Нека целиот свет знае за нивната неверојатна приказна!

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *