Бракот не е ИДЕАЛЕН но е РЕАЛЕН!

За паровите кои сакаат да се откажат затоа што не е сè „совршено“ во врската … Еве нешто да размислите:
Бракот не е она што повеќето луѓе мислат дека е.
Не е да се будите секое утро за да го направите кафето и да го пиете заедно.
Не е секогаш да се гушкате во кревет додека не заспиете.
Не е чиста куќа, полна со смеа и љубов секој ден.
Ова секако не е реклама за маргарин.
Сепак ..


Тоа е некој што ти го зема ќебето и ’рчи, и понекогаш користи тешки зборови.
Тоа е да се дојде до срцето додека срцата не се лекуваат и простуваат едни со други.
Тоа е да одите дома и да наоѓате иста личност секој ден, но некој кој е загрижен за вас и покрај тоа какви сте.
Се смеат на глупостите што ги прават, дури и без да сакаат.
Тоа е да се има валкана облека.
Тоа е да си помагате едни на други во напорната работа на животот.
Тоа е да научите да голтате непријатни зборови, наместо да ги кажувате гласно.
Тоа е подготвување на најлесниот оброк што можат (или да побараат дома) и да седат заедно да јадат доцна, затоа што двајцата имале луд ден.
Тоа е кога имате емотивна криза и вашиот партнер спие со вас, тој / таа ве држи и ви кажува дека сè ќе биде добро. И ти веруваш.


Станува збор за да продолжите да сакате некого и покрај недостатоците и тешкотиите во животот.
Да ​​сакаш некого не е секогаш лесно.
Но, тоа е неверојатно и удобно, и тоа е една од најдобрите работи што ќе ги доживеете во животот.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *