Најди некој што ќе те почитува…!!!

Едно од најважните правила за да те почитуваат другите е да се почитуваш самиот себе.

Кога ќе се почитуваш сам/а, тогаш нема да толерираш ништо помалку од непочитување….Во љубовта, во бракот, во пријателството најважно е да добиваш почит,, разбирање, љубов, внимание…

Без тие основни работи ниедна врска не може да биде успешна и среќна. Секогаш бори се за нив, не прифаќај помалку од тоа….

Секогаш барај некој кој ќе те почитува, разбира, цени…Некој што ќе го прифаќа твоето мислење, што ќе го уважува….Ќе работи на изградба на твојот карактер но не и да го промени по своја волја, ќе биде со тебе и во лошото но нема да биде лош со тебе….Ќе ти дава предлози но не и критики, ако дава критики би биле со убав тон и конструктивни….Би бил тука за тебе и би те почитувал повеќе од секој друг, пријатели, роднини и други нешта….

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *