Првиот брачен пар во светот со Даунов синдром е неразделен дури и по 27 години!

Првиот брачен пар со Даунов синдром, со кој се венча, сè уште е среќен и неразделен, и 27 години подоцна! Патот на Герет и Деана го дознаа во нивниот локален центар во Сумбрија, Англија во 1981 година.

Во тоа време, Герет имаше само 17, а Деана 19. Денес, скоро триесет години подоцна, двојката е сè уште многу заљубена и неразделна.

Овој пар најпрво започнал како најдобри другари.. Нивните семејства не сфатија колку е сериозно сè до 10 години подоцна.

„Не знаевме за нивната врска се додека не започнавме да зборуваме дека сакаме да се венчаме“, рече мајка му на Герет, 80-годишната Ана.

Герет додаде: „Отидовме во Власкрул на патување и таму се веривме. Тоа беше за роденденот на Деана “.

Диана вели: „Јас сè уште го сакам. Погледнете го, тој изгледа како старец “.

Каква неверојатна љубовна приказна спротивна на сите можности! На Герет и Деана им посакуваме многу години поминати заедно!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *