Секој нов ден ни нуди можност за нов избор во животот!

Како да изберам кога немам контрола над моите избори?

Иако не можеме да влијаеме на околностите ние можеме да одлучиме како ќе одговориме на тие околности.

Тоа е голем дел од изборот.

Изборот значи на пример ако некој каже нешто за мене или ми направи нешто што е навредливо или негативно, јас го имам изборот како да одговорам на тоа.

Можам да бидам депримирана за тоа, можам да бидам огорчена и да си велам на себе си дека сум ужасна личност или пак можноста негативното да го свртиме во нешто добро а тоа е нашиот карактер и однос да стане уште подобар и да се трудиме да го подобриме тој однос со таа личност.

Исто така можам да се разболам и да легнам и да се самосожалувам и да мислам колку е лошо кога си болен.

Или имам избор да одлучам повеќе да се грижам за своето здравје во иднина.

И тоа е убавината во тоа да имаме избор.

Без оглед на тоа кои се околностите ние апсолутно имаме избор што да направиме со нашите одлуки и избори.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *