15 мудрости кои имаат моќ да го променат вашиот живот!

“Да го направиш едноставното сложено е банално. Да го направиш сложеното едноставно е креативно “- Чарлс Минг

Едноставноста е еликсир кој ја претставува вистината во својата најчиста форма. Речиси секое сложено прашање може да се поедностави до тој степен што може да се разбере и од дете, така и од лаик. Мудриот човек никогаш не отстапува од едноставноста, и тоа е она што го прави вистински интелигентен.

Еве 15 едноставни реченици кои имаат моќ да го променат вашиот живот:

1. Никогаш не ги споредувајте вашите слабости со силните страни на другите.

2. Биди господар на својот живот или некој друг ќе стане господар на твојот.

3. Не можеме да ги смениме картиите што ги зедовме. Ние само треба да одиграме најдобро што можеме.

4. Не се качувајте на врвот, за светот да може да ве види, туку за да можете  го видите светот.

5. Ако ги прифатите вашите ограничувања, можете да ги надминете.

6. Удобноста е непријател на големите достигнувања.

7. Не е важно што велат другите за вас. Сепак, не мора да живеете со нив или да спиете со нив.

8. Ако не ризикувате ништо, ризикувате сè.

9. Не дозволувајте другите да ги манипулираат вашите чувства. Тие се лично ваши и вие можете само да ги контролирате.

10. Победата ве претставува во светот, а поразот го претставува светот пред вас.

11. Ако не правиш непромислени работи додека си млад, нема да имаш ништо за да се смееш кога си стар.

12. Не трошете време во објаснувања. Луѓето го слушаат она што сакаат да го слушнат.

13. Немојте да се одморате по првата победа, бидејќи ако не успеете по втор пат, многу луѓе ќе бидат среќни да кажат дека сте само среќни за прв пат.

14. Секој сака да го промени светот, но никој не сака да се промени.

15. Човекот со кого ќе го поминеш целиот живот си ти самиот, па подобро е да се обидеш да бидеш колку што е можно поинтересен.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *