Седум познати цитати со моќна порака!

Вилијам Шекспир:“Никогаш не си играј со туѓите чувства, можеби ќе ја добиеш битката, но доживотно ќе ја изгубиш личноста.“

Наполеон Бонапарта : “Светот страда премногу. И тоа не поради злобата на лошите луѓе, туку поради тишината на добрите’

Алберт Ајнштајн: “Јас сум им благодарен на сите оние кои ми кажаа НЕ. Поради нив успеав сам.“

Абрахам Линколн: “Ако љубовната врска ти е најслабата точка, тогаш ти си најсилната личност на светот.“

Мартин Лутер Кинг: “Мора да научиме да живееме заедно како браќа, инаку ќе исчезнеме заедно како будали.“

Махатма Ганди: “Слабиот не може никогаш да прости, простувањето е карактеристика на силните.“

Др. Абдул Калим: “Многу е лесно да поразиш некого, но многу е потешко да го победиш.“

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *