Оваа “супер храна“ е силен убиец на ракот и други болести!

Ако се интересирате за поимот здрава храна и исхрана, тогаш најверојатно имате слушнато за „супер храната“ пченична трева. Пченичната трева е делот од растението пченица, кој расти над почвата кога изртено зрно пченица ќе засадите во почва. Постојат разни форми во кои е достапна пченичната трева: таблети, капсули, сок, прав… но најдобар за употреба е сокот од пченична трева бидејќи тој претставува форма која е најблиска до природната. Во понатамошниот текст прочитајте за извонредните здравстевени придобивки од употребата на пченична трева во вашата исхрана.

Здравствени придобивки од употребата на пченична трева во исхраната:

 1. Изобилува со пигментот хлорофил кој е моќен антиоксидант што значи дека има потенцијал да штити од многу болести.
 2. Ви помага да го снабдите телото со кислород и го подобрува метаболизмот.
 3. Го алкализира телото и делува антибактериски.
 4. Помага во обнова на крвните компоненти и оштетените ткива.
 5. Го детоксифицира телото од тешки метали.
 6. Можно е и да има позитивно влијание и на црниот дроб.
 7. Има улога и во регулирање на нивото на шеќер во крвта.
 8. Делува антисептички, и ги смирува воспалението и болката во грлото.
 9. Можно е да ги ублажи симптомите и кај егзема или псоријаза.
 10. Ја подобрува дигестијата.
 11. Го смирува воспалението.
 12. Го подобрува видот и тоа особено делува на ноќното гледање.
 13. Го зајакнува имунитетот.
 14. Го забавува процесот на стареење.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *