Палачинки кои се лепат за тавата се грешка на домаќинката! Еве како да успеете!

Мојата баба има тајна за за усовршување на палачинки. Можете да снимате реклама со нив…

Састојци
4 л. растително масло
4 л. Шеќер
2 л брашно
2 л млеко
4 јајца
2 л скроб
1 л зовриена вода
ванилин
прстофат сол

Подготовка:
Важен момент е темелно да се измешаат јајцата со шеќерот. Потоа можете да додадете сол, ванилин, млеко, путер. Продолжете со мешањето;
Глатки палачинки без дупки ќе помогнат да добиете скроб. Секако треба да го зовриете со зовриена вода и да ја стваите смесата во тестото;
Брашното е последната состојка. Темелно промешајте, во тестото не смее да биде ниту една грутка!
Загрејте ја тавата со масло и почнете да пржите. Палачинки без дупки – идеално за ставање фил. Можете во него да изрендате кашкавал па потоа својот омилен фил.

Ако додадете печурки, шунку, кисели краставци, ЌЕ ДОБИЕТЕ ОДЛИЧЕН ОБРОК!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.