20 познати изреки за простувањето!

 • Несомнено најголемиот отров на човековиот дух е неспособноста да се простува.
 • ПРЕКУ ЉУБОВТА И ВЕРАТА ГРЕВОТ СЕ ПРОСТУВА, ПРЕКУ СТРАХОПОЧИТ КОН ГОСПОДА ЗЛОТО СЕ ОДБЕГНУВА.
 • Прости им на другите не затоа што тие заслужуваат простување, туку бидејќи ти заслужуваш мир.
 • Простувајте си еден на друг, како што Бог ви простил во Христа- Библијата
 • Никој не може да ме повреди толку колку што јас можам да простам.
 • Простувај им на другите толку брзо колку што очекуваш Бог да ти прости
 • Човечки е да згрешиш, уште почовечки е да се покаеш и да простиш.
 • Простувај, сакај и не враќај, остави Бог да суди, враќа и праќа.
 • Слабите не можат да простат, тоа е особина на силните – Ганди
 • Да простиш некому е лесно, но да му веруваш повторно е тешко.
 • Простувај – простувајќи се креваш над оној кој те издигнал.
 • Ако речеш простувам,но не заборавам, е исто како да речеш не простувам…
 • Прости им на оние кои те напаѓаат, навредуваат и понижуваат.Но најмногу од се,прости си себе си што им дозволуваш да те повредуваат.
 • Прашале едно девојче: Што е тоа простување? – Тоа дало прекрасен одговор: “Тоа е мирисот што го дава цвеќето кога го газат“
 • Слабите луѓе се одмаздуваат, силните опростуваат.
 • Ако навредуваш, полош си од твоите непријатели; ако се одмаздуваш се изедначуваш со нив; ако им простиш, се издигнуваш над нив.
 • „Најдобар подарок кој можете да си го дадете себеси е да простите. Простете им на сите.“
 • Несомнено најголемиот отров на човековиот дух е неспособноста да се простува.
 • Простувањето не го менува минатотот, но ја збогатува иднината
 • Љубовта, ако е искрена и длабока – лесно простува и заборава.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *