ПОСЛЕ 18 СПОНТАНИ АБОРТУСИ ОВАА ЖЕНА СТАНА МАЈКА НА 48 ГОДИНИ!

Токму кога сакале да се откажат, лекарите откриле дека жената има клетки во телото кои ги убиваат нејзините ембриони.

По 16 години и 18 спонтани абортуси, Луиз сепак не изгубила надеж. Сега на 48-годишна возраст, таа конечно стана горда мајка на нејзиниот син Вилијам.

Луиз и Марк се запознале во 1999 година и знаеле дека сакаат да основаат семејство. Овој пар од Англија се обидуваше да забремени уште од 32-та година од Луиз, но немаше успех.

По 16 години и 18 спонтани абортуси, Луиз сепак не изгубила надеж. Сега на 48-годишна возраст, таа конечно стана горда мајка на нејзиниот син Вилијам.

Луиз и Марк потрошиле околу 600.000 куни за обиди за вештачко оплодување.

„Марк и јас се обидуваме да имаме бебе од мојата 32 година. Имавме 18 спонтани абортуси и потрошивме 80.000 фунти, но сега кога го гледам Вилијам, сето тоа вредеше. Не сум млада како порано и ми треба време да го фатам низ дома, но вредеше“, изјави новопечената мама.

Луиз секогаш кога ќе забременела, го губела бебето околу 14 та недела. Токму кога сакале да се откажат, лекарите откриле дека Луиз има клетки во нејзиното тело кои ги убиваат нејзините ембриони.

Нема тага што може да се спореди со загубата на саканото и посакувано бебе, сите ваши соништа и надежи се уништени. Се обидовме и со донатор на јајце клетка, но и тоа не успеа“, изјави Луиз.

По откритието, Луиз ги поминала потребните терапии и го родила синот Вилијам по 37 недели. Таа вели дека држењето на својот син за прв пат „било неверојатно“. Кога хирургот ми го даде, не можев да верувам, не можев да верувам дека сум толку среќна. Беше прекрасно, како да сум добила на лотарија“.

Таа вели дека да се биде мајка е најдобрата работа на светот.

извор оаза знанја

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *