Само Господ никогаш не ме изневерил!

Исус им рече на своите ученици: „Нивите се бели, подготвени за жнеење“. Жетвата е собирање на душите во последните денови, а законот на жетвата е дека колку потемни денови, толку позрела е жетвата. Во моментов, многу души низ целиот свет се зрели за жетва.

Но, во овие последни денови има уште една жетва. Господ пророчки зборуваше за она што предвидуваше да дојде во нашево време: жетвата на зрела вера во срцата на Неговиот народ. Нашиот Господ сака проверени, тестирани луѓе кои ќе се издигнат среде страдања и неволји и ќе објават: „Јас верувам во мојот Бог!

Исус не очекува вера од луѓето на овој свет. Кога праша гласно: „Дали ќе најдам вера на земјата кога ќе се вратам?“ тој не зборуваше за грешници. На нас, кои го сакаме, ни е речено: „Оној што верува во Господ е опкружен со благодат“ (Псалм 32:10). Бог ветува дека „ќе ја чува својата добрина за оние што имаат доверба во него пред синовите човечки“ (Псалм 31:20).

Можам да кажам заедно со псалмистот Давид: „Наидов на неволји, многу страдања, финансиски потреби, тага за смртта на најблиските, озборувања на оние што ги сакав и кои се свртеа против мене. Јас знам за личната болка. Имаше моменти кога мислев дека немам надеж. Време на искушение. Времиња на плачење додека не пресушија солзите “.

Некои од моите страдања беа самонаметнати, предизвикани од незнаење или друго. Но, сега смело можам да сведочам: Бог никогаш не ме изневерил. Преку сите мои проблеми, болка и страдање, излегов со радост и силна доверба во добрината и верноста на Господ. Еве го сведоштвото што тој сака да го слушне од сите свои испробани деца: „Радувајте се во Господа и викајте, праведници, и викајте, сите што сте исправени во срцето“ (Пс. 32, 11).

Ние се радуваме на верноста на нашиот Господ.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *