Зошто плачеш? Зошто ти е скршено срцето? Сврти се, Тој е веднаш зад тебе!

Ангелот рече: „Жено, зошто плачеш? Зошто овие солзи? И зошто ова скршено срце? “ Ангелите знаеле нешто што Марија не знаела. Дали некогаш ви се случило, пријатели мои, да мислите дека воопшто немало потреба од солзите на Марија?

И сега сакам да ти кажам дека нема потреба ниту за многу од твоите солзи! Тоа утро срцата на ангелите извикуваа алулуја! Исус бил во тој момент надвор од гробот, во градината. Ангелите го знаеја тоа.

Тоа беше истиот Исус кој клечеше покрај карпата во Гетсиманија и на чие чело се појавија капки крв додека се молеше! Истиот Исус кој го влечеше крстот по Вила Долорос три дена претходно.

Истиот Исус кој извика: „Ели, Ели! Лема сабактани! “ Истиот оној што го симнаа од крстот кога ја испушти душата! Неговото тело беше завиткано во платно и положано во гробница и беше поставен камен за никој да не го отвори. Но, пред да се раздени, каменот бил тргнат.

Четириесет римски војници паднаа на земја како да се мртви. Духот се врати во телото што лежеше на тврдиот камен. Неговото тело не виде распаѓање! На неговите раце имаше лузни од ноктите и копје на страна.

Синот Божји повторно беше жив и излезе од гробот!

Ох, Исусе мој! Исусе мој! Кажи ми за славата на тоа утро. Глас одекнува низ ходниците на вековите: „Јас сум воскресението и животот. Кој верува во мене, иако умира, сепак ќе живее. Кој живее и верува во мене, сигурно нема да умре “. Исус ги победи смртта и гробот.

Додека Марија влегла во градината, не го видела, и биле ускратени нејзините очи. И кога се случи тоа, некој стоеше пред неа. Додека таа разговараше со ангелите, тој веројатно беше во градината, доволно блиску за да го слушне разговорот. Ангелите знаеле дека нејзиниот Господ оди во градината!

Плачеш, брат, липаш, сестро, како да ќе ти се скрши срцето? Светот е мрачен; твоето срце е повредено; болест, грев и тага ви го блокираа патот! Сврти се, сврти се! Тој е веднаш зад вас! Некој би помислил дека е далеку, зошто инаку плачеш така! Не знаете ли дека Исус е во градината?

Ако го барате, ќе го најдете меѓу лилјаните! Истиот Исус е тука сега. Вие плачете, а воскреснатиот Христос стои пред вратата! Плачат луѓе кои се откажале од секаква надеж и можеле само да се свртат и да паднат пред нозете на Оној што може да ги ослободи! Стојат толку блиску што ако покажеа само малку верба, ќе го пронајдоа одамна.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *