Бог нè држи во Своите раце и се грижи за нас!!!

Постојат моменти кога навистина ни треба утехата и безбедноста на нашиот небесен Татко. Прекрасно е да се знае дека Бог нè држи во раце и се грижи за нас.

Се сеќавате ли кога бевте дете и се чувствувавте исплашени? Колку беше добро да се почувствува допирот на силната грижливаа рака на таткото? Животот носи тешки ситуации во кои се чувствуваме лошо. Но, Бог ни вели:

„Не плаши се затоа што сум со тебе; не плаши се, зашто јас сум твој Бог. Те зајакнувам и помагам, те поддржувам со победничка десна рака “. (Исаија 41:10)

Без оглед каква е вашата ситуација, знајте дека Небесниот Отец ве држи за рака. Тој е таму и нема да ве пушти. Не плашете се. Тој е тука да ви помогне. Кога Неговата рака ќе ја фати твојата, секое место е безбедно место. Додека одите заедно, Тој носи утеха и надеж во секоја ситуација со која ќе се соочиме. Зарем не е добро да се знае дека не сме сами?

Нема никој помоќен од Бог
ние сме денес, а утре веќе не сме, за нашиот Творец значат толку многу што Тој го жртвуваше својот Син за да бидеме ослободени од казна за нашите гревови. Бог е неверојатен. Тој ги знае сите наши потреби, сите наши грижи и сите наши слабости, но сепак сака да биде дел од нашите животи. Тој сака да оди со нас, да нè крева кога ќе паднеме, да нè однесе кога не можеме да одиме и да нè теши кога се чувствуваме сами. Каков Бог?

„Јас им давам вечен живот и тие никогаш нема да загинат и никој нема да ги грабне од мојата рака. Татко ми, кој ми ги даде, е поголем од сите и никој не може да ги грабне од раката на Отецот. Јас и Таткото сме едно “. (Јован 10, 28-30)

Семоќниот Бог е ваш штит и тврдина. Кој е поголем од сите, посилен од сите, семоќен, сеприсутен и сезнаен вети дека ќе биде ваш заштитник. И тој ветување го запечати со крвта на својот сакан Син.

Од кого ќе се плашите? Ако сте во Божјата рака, кој или што може да ви наштети? Никој не може да те грабне од Неговата рака. Бидејќи битката му припаѓа на Господ. Ваша работа е да му верувате и да ги исполнувате Неговите заповеди и негово е да ги исполните ветувањата што ви ги дадоа.

Сè додека останете во тврдината на Неговата убов, секогаш ќе бидете безбедни, без оглед на сите неволји и тешкотии.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *