И рекоа дека ќе роди мртво бебе, но Божјата интервенција промени сè!!!

Лекарите и рекле на мајката дека ќе роди мртво бебе. Иако беше згрозена од веста, таа реши да се моли за Божјата интервенција.

Џесика и Мајк се брачна двојка која чека бебе. Тие беа многу среќни и возбудени и сè одеше добро. Сепак, на еден ултразвук ги добија најлошите вести – лекарот рече дека бебето ќе се роди, но нема да биде живо.

„Тој рекол дека срцето на бебето ќе престане да работи, а кога тоа ќе се случи, тој ќе мора да предизвика породување и да роди мртво бебе“, се присетува мајката. Веста силно ги погоди. Од планирање на детска соба, тие се префрлија на планирање погреб.

По неколку дена, Џесика преку молитва наиде на напис за чудесното лекување на ракот. Барем така тврдеа. Но, таа беше убедена дека може да побара од Бога чудо. Целата заедница се молеше за неа.

По неколку дена, тие повторно отидоа на ултразвук, што покажа дека срцето на бебето сè уште чука. Тие уште посилно се молеа за бебето да се развие нормално, односно нејзината големина да биде двојно поголема.

По две недели, лекарот рече „Ова е навистина чудно. Бебето всушност е двојно зголемено “. Лекарот не можеше да објасни како се случи тоа, но таа му рече „Не ни треба објаснување. Многумина се молеа за нас “.

Тие знаеја таму и тогаш дека Бог одговорил на нивните молитви.

На 26 јуни, малиот Самуел Тони се роди точно по 9 месеци; мал, но потполно здрав.

Самуел денес е среќно и благословено момче. „Најголемото чудо што се случи е чудото што Бог го направи во моето срце пред да го излечи моето бебе. Тој ме натера да се помирам со каква било судбина што не чекаше “, изјави Џесика, која е убедена дека тоа е чудо.

Татко Мајк додаде: „Вистинската промена е што дознавме дека имаме Бог што нè сака. Најважно е нашиот однос со Него “.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *