Ова е првиот одговор на Бога на секоја наша молитва и плач на срцето 💌

Првиот одговор на Бога на секоја наша молитва и плач на срцето е Неговиот мир! Бог одговара на сите наши молитви и молби со дарот на Неговиот мир.

„Не грижете се вознемирено за ништо, туку претстави ги своите потреби на Бога во сè со барање и молење, сето тоа во знак на благодарност. И мирот Божји, кој го поминува секое разбирање, ќе ги зачува вашите срца и умови преку Христос Исус “(Фил. 4: 6-7).

Павле нè упатува да престанеме да се грижиме и да одиме кај Бога со молитва и молење. Тогаш треба да му се заблагодариме за одговорот. Но, Павле не кажува ништо за примање избавување, зборови за водство, чуда или заздравување. Наместо тоа, тој вели дека добиваме подарок – Божји мир.

Бог одговара на сите наши молитви и молби со дарот на Неговиот мир: „Мирот Божји ќе владее со твоето срце и ум“. Со други зборови, првиот одговор на Бога на секоја наша молитва и крик на срцето е неговиот мир!

Сите молитви имаат една заедничка работа: колку и да се чувствуваме лошо кога одиме кај нашиот таен клиент за молитва, излегуваме исполнети со неговиот мир. Бог се обврзал себеси по сопствена власт и е познат како Божја промисла. Тој прави работи тука и таму, подготвувајќи човечки срца и оркестрирајќи настани, но додека неговата промисла не даде одговор на нашата молитва, тој вели: „Нема да ви го дадам она што мислите дека ви треба, туку она што знам дека ви треба – душевен мир и срце. ”

Многумина од нас се борат со Господ во молитва. Му се молиме со многу солзи; тропаме на небесните порти; го бараме секое ветување. Но, како одминуваат деновите, неделите и месеците, ние почнуваме да се прашуваме: „Зошто не ме слушаш, Господи? Што ја спречува мојата молитва? Како те направив тажен или лут? “

Факт е дека Бог веќе ни рече: „Еве! Таму е мојот мир; го надминува целото човечко разбирање. Земи го и остави го да управува со твоето срце, додека јас правам сè за твое добро “.

2 коментари

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *