По 18 спонтани абортуси, оваа жена стана мајка на 48-годишна возраст!

Tаман кога сакале да се откажат, лекарите откриле дека жената има клетки во нејзиното тело што ги убивале нејзините ембриони.

Луиз и Марк се запознале во 1999 година и знаеле дека сакаат да започнат семејство. Оваа двојка од Англија се обидела да забремени уште кога Луис имала 32, но немале успех.

По 16 години и 18 спонтани, Луис сè уште не ја изгубила надежта. Сега на 48 години, таа конечно стана горда мајка на нејзиниот син Вилијам.

Луис и Марк потрошиле околу 600 000 долари за обиди за вештачко оплодување.

„Марк и јас се обидувавме да имаме бебе уште од 32 години. Ние претрпевме 18 спонтани абортуси и потрошивме 80.000 фунти, но сега кога ќе го погледнам Вилијам, сето тоа вреди. Не сум толку млада како што бев порано но вредеше “, рече новата мајка.

Луис секогаш би забременила, но би го изгубила бебето за околу 14 недели. Само кога сакале да се откажат, лекарите откриле дека Луис има клетки во нејзиното тело што ги убиваат нејзините ембриони.

„Нема тага што може да се спореди со загубата на саканото и посакуваното бебе, сите ваши соништа и надежи се скршени. Исто така се обидовме да донираме јајце клетки, но и тоа не успеа “, рече Луис.

По откритието, Луис ги поминала неопходните терапии и по 37 недели родила син, Вилијам. Таа вели дека држењето на својот син за прв пат „Беше неверојатно. Кога хирургот ми го даде, не можев да верувам во тоа, не можев да верувам дека бев толку среќна. Беше убаво, како да ја освоив лотаријата “.

Таа вели дека да се биде мајка е најдобрата работа во светот.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *