“Јас сум тука! Сè ќе биде добро!”

Денес Бог ве поканува да ги оставите вашите грижи кон Него. Тој ветува дека ќе ви помогне.

Тој е со вас. Тој ти кажува: „Не плаши се затоа што сум со тебе; не плаши се, зашто јас сум твојот Бог. Јас ве зајакнувам и ви помагам, ве поддржувам со победничка десна рака “. (Исаија 41:10)

Кога сè околу вас се тресе, кога сè е надвор од контрола – тоа е местото каде започнува стравот. Овој страв предизвикува секакви прашања: „Дали ќе успеам? Како да излезам од ова? Како ќе заврши сè? “

И кога стравот расте кај вас, хранети од неизвесност или болни сеќавања, изјавите стануваат се повеќе и повеќе негативни … „Нема да успеам! Тоа е невозможно! Нема повеќе надеж! “

Петар го доживеал ова веднаш штом почнал да оди по вода … Тој виде бура што не можеше да ја контролира, а стравот му го погоди срцето. Дали знаеш? На крајот, Господ му помогна и го предаде со Неговата моќна рака.

Денес Исус го прави истото за вас! Тој ви приоѓа и ја става раката на срцето. Гледајќи те со љубов во Неговите очи, Тој вели: „Јас сум тука! Не се плаши! Целиот авторитет на небото и на земјата ми е даден. Нема да те оставам. Можеш да сметаш на мојата помош. Те сакам!”

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *