Црешите имаат црви, ако ги проверите, во спротивно не. Така е и со луѓето!

Секој помалку или повеќе се обидува да ја скрие својата вистинска природа од другите. Можете да живеете со некого долго време и да бидете изненадени од нивното однесување во одредени ситуации, што е радикално различно од вашата идеја за него.

Затоа разочарувањата по долгиот соживот се најболни. Сметавме дека личноста до нас е една, но излегува дека таа е радикално различна.

Нормално е да се запрашаме како е можно некој толку добро да се маскира, да покаже доблести што не ги поседува и да ја скрие својата темна страна толку вешто.

Честопати се случува да сфатиме дека нашата сакана, пријателка или партнерот за живот не е достојна за местото што му го дадовме во нашето срце. Приближувајќи се кон сите отворено и со добра волја, забораваме дека луѓето не се добри само затоа што сме добри кон нив. „Црвите“ кои живеат во нивните души ги претворија во лажни и лицемерни луѓе.

Не е лесно да се разликува вистински од лажни луѓе, затоа што некои од нив добро се кријат изненадувачки. Обично се опкружени со „пријатели“ кои имаат моќ, пари и одлични можности. Тие се обидуваат да ги искористат предностите од нив за лични цели и да се претстават како радикално различни луѓе.

Бидејќи зборовите им се слатки, тие лесно ја намалуваат будноста на другите да спијат и да ги манипулираат многу фино и вешто. Тие честопати зборуваат зад грб и се лицемерни пред нив. Потребно е време и ситуација да се разбере нивната вистинска природа. И во повеќето случаи, ова се случува кога тие не го добиваат она што го сакаат. Тогаш „црвите“ во нив излегуваат на површина и го покажуваат своето грдо лице.

„Цени ги луѓето по нивните постапки, затоа што во денешно време сите научија убаво да зборуваат“.

Делата зборуваат повеќе од илјада зборови, но добрите актери го совладаа и овој занает.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *