Куќата не е дом без Бог во неа.

2 Летописи 7:15 “Сега моите очи ќе бидат отворени [вели Господ] и моите уши внимателни кон молитвата што се прави на ова место. Засега ја избрав и осветував оваа куќа за да биде моето име засекогаш таму; моите очи и моето срце ќе бидат таму засекогаш.”

Ти благодариме, Татко, што го благословуваш нашиот дом со Твојата милост, благодат и Твојата љубезност. Нашиот Господ Исус Христос е добар, затоа што Тој е за нас секогаш. Тој ни ја обновува душата. Тој го благословува нашиот дом со Неговата љубов и Неговите обилни благослови. Тој нè води по патот на праведноста.

Денес, драг Боже, само сакаме да Ти се заблагодариме за дарот на животот за сите нас. Не бараме ништо. Само Ти благодариме што сме живи. Во Исусово име. Амин

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *